Édes és krémes, a klasszikus Passata a paradicsom felhasználásának legkényelmesebb módja. 100%-ban olasz paradicsomból készült, tökéletes érettségi stádiumban szüretelve, ideális rövid főzési idejű receptekhez, amelyekben megőrzi élénkpiros színét. Csak fel kell melegítenie, hogy krémes állagot adjon a receptjeihez tojással, fehér hússal, vagy gyors mártást készítsen a tésztához. Az asztalnál édessége és bársonyos textúrája mindenkit boldoggá tesz, még a legkisebbeket is.
Hozzávalók
- 700 g darált marhahús
- 200 g szikkadt/száraz kenyér
- 700 g Mutti Passata paradicsom
- 1/2 gerezd fokhagyma
- 1/2 hagyma
- 2 Evőkanál reszelt Paremsan sajt
- liszt
- 40 g extra szűz olívaolaj
- 1 tojás
- só
- bors
- petrezselyem
- 0,5l tej
- Barilla spagetti
Elkészítés:
1. a darabokra vágotrt szikkadt kenyeret áztassa a tejbe és hagyja megpuhulni.
2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a darált marhahúst, a sót, a borsot, a tojást, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és a parmezánt. Jól dolgozzuk össze!
3. a keverékből egyenletes méretű húsgombócokat formázunk. A gombócokat enyhén lisztbe forgatjuk, amíg teljesen de nem vonja.
4. Az olivaolajat tegyük serpenyőbe, pirítsuk meg az előzőleg lisztbe forgatott húsgombócokat lehetőlek minden oldalán amígy aranybarna ropogós nem lesz a külseje. Ha ez kész vegyük ki őket a serpenyőből és tegyük félre.
5. A hagymát lereszeljük és a serpenyőben továbbu olivaolajon egy pillanatig sisteregni hagyjuk. Hozzáadjuk a Passata paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadunk néhány friss bazsalikom levelet (használhatunk szárítottat is). Hagyjuk pár percig főni, majd adjuk hozzá a húsgombócokat, és fedővel lefedve 20 percig főzzük közepes lángon.
6. A leírásnak megfelelően elkészítjük a Barilla spagetti tésztát.
7.Forrón tálaljuk, frissen vágott petrezselyemmel. Jó étvágyat!